beats by dre cheap

Ljudi kojih zelim da se sjećam pt.2

Sjećam se kada mi je Vedran napisao da se nejgov život ne mjeri brojem udisaja, ili izdisaja, nego brojem trenutaka od kojih zastaje dah. Sada te iste riječi slušam u stihovima neke pjesme i osjećam se pokradeno za riječi koje su bile namjenjene isključivo meni.

 

Ne znam jesam li bila povrijeđena, neshvaćena, izopćena, neprihvaćena, i u njemu vidjela nekog sličnog. Ne znam je li taj odnos bio rezultat moje želje da nađem saborca protiv svijeta koji je bio lud, i kojeg nisam prihvatala tada, saborca protiv svijeta kojeg neću prihvatiti nikada. On je bio potreba, potreba da se tješim da je njemu gore nego meni, potreba da dobijem nesigurnu ruku koja će me povući i reći da ništa nije u redu, i da ne treba da bude, da naglas opsuje, prosto, ove iluzije koje nam poturaju pod nos definišući sve sve na svijetu, da opsuje laži kojima nam govore da sve stvari na svijetu trebaju baš takve, i nikako drugačije. Da dokaže i pokaže da mu do svijeta nije stalo. Da bude prijatelj, brat, otac, ljubav i da uz sve to bude i moja svjetlost, i moj mrak.Bio je nada da ima neko ko će u određenom trenutku reći naglas svima, da je on, baš on, u svemu samo nebita, i sebi, i njima. Ali je znao da je meni bitan. Da su stvari koje su nas vezale upravo one stvari kje su nas od drugih razdvajale, da budemo sami u svemiru zbunjenosti dešavanjima, pojavama, ljudima koji su nas okruživali...

 

Nismo shavatali ni onaj zakon jačega, onaj zakon većine koa će uvijek poštovati i praktikovati tradicije koje su uzaludne i koje ih tjeraju da u mjestu stoje godinama, stoljećima. Ne, mi svijet nismo voljeli, a nije ni taj svijet volio nas.

 

Bila sam svjesna da je on u tom dobu bio na putu da pronađe stazu koja će ga odvesti do krajnjeg cilja. A ja sam vjeovala da sam na putu gdje sam našla nekoga da mu recitujem „Svakidašnju jadikovku“. Ne, on nije bio samo osoba koja je bila tu i otišla, on je bio onaj trenuak u kjem sam shvatila da moja sigurnost leži u ispoljavanju moje individualnosti u okolini koja će je je prihvatiti.

 

SOME PEOPLE ENJOY EATING DUST...
http://leviathanica.blogger.ba
10/11/2009 11:15